Zdjęcie: cały kadr wypełniają kolorowe warzywa i owoce: papryka, pomidory, jabłka, na wierzchu widać przekojone na pół kwii, figę i paprykę.
Fot. Pixabay

Drodzy Rodzice! Drogie Opiekunki i Drodzy Opiekunowie!

Zapraszamy na otwarte warsztaty dotyczące żywienia i jakości żywności w Słupsku. Warsztaty odbędą się 25 maja (sobota) od 10.00 do 15.00 w Słupskim Centrum Organizacji Pozarządowych i Ekonomii Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 6. Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia na warsztaty (link).

Dieta dzieci coraz częściej jest jednym z elementów branych pod uwagę przy wyborze żłobka czy przedszkola. Rodzice mają świadomość, że to, co jedzą dzieci, ma wpływ na ich zdrowie i rozwój. Jakich informacji szukają, co konkretnie chcą wiedzieć? Chcemy Państwa o to zapytać podczas sobotnich warsztatów. Warsztaty odbędą się w ramach projektu „Tworząc interfejsy: budując kompetencje dla zintegrowanego zarządzania danymi w obszarach funkcjonowania miasta w zakresie żywność – energia – woda”. Projekt realizowany jest przy współpracy z Pracownią Zrównoważonego Rozwoju z Torunia, Instytutem Socjologii UMK, instytucjami z Niemiec, Wielkiej Brytanii, Szwecji, Rumunii i Stanów Zjednoczonych.

Podczas warsztatów Pracownia Zrównoważonego Rozwoju zapewni poczęstunek, a także opiekę dla dzieci (prosimy o wcześniejsze zgłoszenie takiej potrzeby do Magdaleny Prusinowskiej – inspektorki w Wydziale Zdrowia i Spraw Społecznych: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 59 84 88 468).

Plakat: na niebieskim tle schematyczny ryzunke głowy dziecka, a obok miski z makaronem i pałeczkami. Na dole logo miasta (schematyczny gryf), PZR (litery, z któych wypływają zielone linie) oraz innych partnerów projektu.
Grafika: PZR