Wczoraj Prezydentki Miasta Słupska odwiedziły firmę PERLA, która posiada bogatą ofertę zdrowych i smacznych przekąsek w postaci antipasti, krewetek, hummusów czy sałatek. Często są to oryginalne potrawy, które także pięknie prezentują się na stole.
Firma PERLA, z bogatą tradycją w branży spożywczej/mięsnej, doświadczeniem rodzinnym w ramach produkcji i dostaw rozwinęła się na imponującą skalę. Wykorzystując doświadczenie 2 pokoleń, długoletnią tradycję i dostępne narzędzia i zasoby stworzyli podmiot, który może wyznaczać kierunki i trendy w branży żywnościowej.
Każdego dnia 10 tirów opuszcza teren PERLI by trafić do odbiorców. PERLA jest też liderem w swoim segmencie, nie tylko w Polsce, ale i w Czechach, na Węgrzech czy w Danii. Zatrudniając około 600 pracowników z każdym dniem unowocześnia proces produkcji, wyszukuje nowych rozwiązań i propozycji dla konsumentów, a także zwraca coraz większą uwagę na kwestie związane z ekologią i ochroną środowiska.
Będąc świadomym producentem żywności PERLA rozważa wprowadzenie ograniczenia stosowania plastiku – opakowań plastikowych. Dzięki temu będzie możliwe zredukowanie stosowania tego szkodliwego materiału przy jednoczesnym wpisaniu się w konieczne rozwiązania proekologiczne – coraz więcej firm i klientów zwraca uwagę nie tylko na jakość żywności, ale i podejście do kwestii związanej ze środowiskiem.