Organizacja FUTRAKI zaprasza wszystkich miłośników dobrego jedzenia na WIELKIE OTWARCIE SEZONU FOODTRUCKOWEGO W SŁUPSKU.

To pierwszy w tym roku i największy zlot food trucków w mieście. Impreza odbędzie się w dniach 21-23 czerwca. Food trucki, jak zwykle, zaoferują duży wybór dań z różnych stron świata.

W piątek, sobotę i niedzielę (od 10.00 do 20.00 każdego dnia) Plac Zwycięstwa będzie kusić mieszkańców Słupska zapachami wspaniałych potraw przyrządzanych przez prawdziwych pasjonatów kulinariów.

To najlepsze zaproszenie do ucztowania w formule wielkiego, rodzinnego pikniku, którego główną atrakcją będzie kilkanaście food trucków – aut przystosowanych do przygotowywania i wydawania posiłków.

Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: od wyjątkowych meksykańskich buritto, poprzez azjatyckie dania z woka i oryginalne burgery, aż po słodkie hiszpańskie churrosy i lody tajskie. Bogata oferta kulinarna zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.

Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne: przystawki, dania główne oraz desery i kawa.

Impreza odbędzie się przy Pl. Zwycięstwa w Słupsku (od strony pomnika Żołnierza Polskiego). Wstęp na wydarzenie jest wolny.